ریو محصول مشترک شرکت سایپا و کیاموتور کره جنوبی می باشد .شتاب بالا – راحتی داخل کابین و برخورداری از موتوری قدرتمند در میان رقیبان هم تراز با این محصول سبب شد که خیلی زود جای خود را در بازار و در میان مشتریان باز کند و هنوز هم یکی از خودروهای پرطرفدار کشور محسوب می شود .
کیا ریو (به انگلیسی: Kia Rio) یک خودرو کامپکت، محصولی از شرکت کیا موتورز کره جنوبی است که تولید آن از سال ۲۰۰۰ آغاز شده و اکنون نسل چهارم آن در حال تولید است. از لحاظ کلاسبندی خودروها دارای دو نوع پنجدر هاچبک و چهاردر سدان است و دارای موتور چهار سیلندر بنزینسوز و دیزل و محورجلو میباشد.
این خودرو یکی از محصولات خوب و مطرح شرکت کیا موتورز کره است و تاکنون فروش خوبی در بازار ایالات متحده آمریکا داشتهاست؛ بازاری که میزان فروش در آن، به عنوان شاخص موفقیت یک خودروساز محسوب میشود. به جز ایالات متحده، این خودرو در اروپا، آمریکای جنوبی و آسیا هم فروش بالایی داشتهاست.
نسل اول کیا ریو در سال ۲۰۰۰ میلادی به بازارهای جهانی عرضه شد. این خودرو در دو گونه سدان (Sedan) و استیشن (Station Wagon) تولید شده و از سه موتور بنزینی ۱٫۳ لیتری، ۱٫۵ لیتری و ۱٫۶ لیتری نیرو میگرفت.
کیا ریو نسل اول در سال ۲۰۰۲ به روز رسانی شد. این گونه از این خودرو به بازارهای خودروی ایران نیز راه پیدا نمود. کیا ریو نسل اول در سال ۲۰۰۵ میلادی با نسل دوم این خودرو جایگزین شد.
نسل اول
این خودرو (کیا ریو مونتاژ سایپا) بر اساس پلت فرم فورد فیستا ساخته شدهاست و دارای سیستم تعلیق مک فرسون در جلو و نیمه مستقل پیچشی با میل تعادل در عقب میباشد. موتور این خودرو نیز از نوع DOHC از سری موتورهای B طراحی شرکت فورد آمریکا است. از جمله ویژگیهای مهم این خودرو شاسی محکم، هماهنگی گیربکس و موتور و آیرودینامیک مناسب آن میباشد که موجب بالا رفتن راندمان موتور خودرو گردیدهاست. این خودرو دارای سه ستاره ایمنی از مؤسسه یورو انسیایپی اروپاست.
این نسل از ریو در ایران توسط شرکت سایپا از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۱ تولید شد. این خودرو با وزن ۱۰۴۰ کیلوگرم و نسبت توزیع وزنی ۶۰ جلو، ۴۰ عقب، دارای موتور ۱۵۰۰ سیسی ۱۶ سوپاپ به قدرت ۹۸ اسب بخار میباشد که شتاب صفر تا صدی برابر ۱۱ ثانیه، بیشینهٔ سرعتی برابر ۱۹۵ کیلومتر و مصرف سوخت ۵ لیتر در بزرگراه و ۷ لیتر در شهر و مصرف ترکیبی برابر ۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر دارد. در خودروی ریو تولید شده در ایران بسیاری از امکانات خودرو از جمله ایربگ های راننده و شاگرد، آینههای برقی، رینگ آلومینیومی ۱۴ اینچی، چراغ نقشه خوان، تنظیم برقی چراغ جلو، اهرم تنظیم فرمان، گرم کن صندلی، مهشکن جلو، آنتن برقی و سیستم صوتی فابریک کرهای توسط سایپا حذف شدند.
تولید این خودرو در ایران سال ۱۳۹۰ به دلیل نبود ایربگ (که از آن سال به بعد نصب آن بر روی تمام خودروهای ایرانی اجباری شد) و مخالفت کیا با هرگونه دستکاری از طرف شرکت سایپا در این خودرو خاتمه یافت.
نقاط قوت: استهلاک بسیار کم – شتاب بالاتر نسبت به رقبا – مصرف سوخت اقتصادی- طراحی کاربردی فضای کابین – صندوق عقب جادار – بدنه محکم – قطعات ساخت کره جنوبی – طراحی زیبا چراغهای عقب و جلو
نقاط ضعف: ترمز نه چندان قوی، حذف ایربگ و بسیاری از امکانات (توسط سایپا)، کابین معمولی
امتیاز جهانی ایمنی: ۳ از ۵
امتیاز جهانی طراحی: ۳٫۸ از ۵
امتیاز جهانی فنی: ۳٫۵ از ۵
نسل دوم
نسل دوم کیا ریو در سال ۲۰۰۵ میلادی به بازار عرضه گردید و تا سال ۲۰۱۱ در خط تولید این شرکت قرار داشت. این خودرو از پلتفرم مشترکی با هیوندای اکسنت (Hyundai Accent) استفاده میکرد. کیا ریو در بازارهای کشو کره جنوبی با نام New Pride به فروش میرسید. این نسل از کیا ریو با دو موتور بنزینی ۱٫۴ لیتری، ۱٫۶ لیتری و یک نمونه دیزل ۱٫۵ لیتری استفاده میکرد. این خودرو در سال ۲۰۱۰ بروز رسانی شد و با ظاهری جدید به بازارها عرضه گردید.
نسل سوم
نسل سوم این خودرو در سال ۲۰۱۱ و در نمایشگاه خودروی ژنو به نمایش درآمد. این خودرو با سه موتور بنزینی ۱٫۲ لیتری، ۱٫۴ لیتری و ۱٫۶ لیتری و دو موتور توربو دیزل ۱٫۱ لیتری و ۱٫۴ لیتری قابل سفارش بود. طراحی ظاهری این خودرو نیز بسیار زیبا بود و از امکانات و تجهیزات به روزی استفاده میکرد. این نسل از کیا نیز توانست به بازارهای خودرو ایران را یابد. نسل چهارم کیا ریو تا پایان سال ۲۰۱۶ در خط تولید قرار داشت.
نمونه موجود در ایران از یک موتور ۱٫۴ لیتری ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپه سود برده که توانایی تولید نیرویی معادل ۱۰۹ اسب بخار در دور موتور ۶٫۳۰۰ RPM را داشته و حداکثر گشتاور تولیدی آن نیز برابر با ۱۳۷ نیوتون متر بوده که از دور موتور ۴٫۲۰۰ RPM در اختیار راننده قرار میگیرد. این نیرو توسط یک جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو (FWD) منتقل میگردد.
نسل چهارم
این مدل، آخرین نسل از کیا ریو بوده که از اواسط سال ۲۰۱۷ میلادی در اختیار مشتریان قرار گرفت.
فایل های راهنمای تعمیرات خودروی کیا ریو شامل :
راهنمای تعمیرات موتور ریو
راهنمای تعمیرات سیستم تعلیق ریو
راهنمای تعمیرات سیستم ترمز (بدون ABS) ریو
راهنمای تعمیرات سیستم الکتریکی موتور ریو
راهنمای تعمیرات سیستم تجهیزات الکتریکی ریو
راهنمای تعمیرات سیستم تهویه مطبوع ریو
راهنمای تعمیرات سیستم سوخت رسانی ریو
راهنمای تعمیرات سیستم فرمان (هیدرولیک) ریو
راهنمای تعمیرات سیستم ترمز ABS ریو
راهنمای تعمیرات بدنه ریو
راهنمای تعمیرات تزئینات داخلی ریو
راهنمای تعمیرات تزئینات خارجی ریو
راهنمای تعمیرات گیربکس اتوماتیک ریو
راهنمای تعمیرات سیستم انتقال قدرت (پلوس ) ریو
راهنمای تعمیرات اکسل جلو ریو
راهنمای تعمیرات اکسل عقب ریو
راهنمای تعمیرات سیستم ایربگ ریو
راهنمای تعمیرات کلاچ و گیربکس ریو
راهنمای مدارات الکتریکی ریو
راهنمای عیب یابی موتور ریو
راهنمای عیب یابی سیستم اکسل و انتقال قدرت ( پلوس ) ریو
راهنمای عیب یابی سیستم کلاچ ریو
راهنمای عیب یابی گیربکس معمولی ریو
راهنمای عیب یابی گیربکس اتوماتیک ریو
راهنمای عیب یابی سیستم سوخت رسانی ریو
راهنمای عیب یابی سیستم تعلیق ریو
راهنمای عیب یابی سیستم اکسل و انتقال قدرت ( پلوس ) ریو
راهنمای عیب یابی سیستم فرمان ریو
راهنمای عیب یابی سیستم ترمز ریو
راهنمای عیب یابی سیستم های الکتریکی موتور ریو
راهنمای عیب یابی تجهیزات الکتریکی و ایموبیلایزر ریو
راهنمای عیب یابی سیستم تهویه مطبوع ریو
راهنمای عیب یابی بدنه و تزئینات ریو
راهنمای عیب یابی سیستم ایربگ ریو